2e divisie Dames – door Steffie

Zondag ochtend 9:00u kom ik aan in Nuenen om samen met Marit, José en Marlies mijn eerste 2e divisie wedstrijd te doen na een (blessure)pauze van 2 jaar. Harrie is er ook bij om voor ons de official taak te vervullen (nogmaals bedankt Harrie!).

Spullen worden opgehaald, stickers worden geplakt en dan snel door naar de briefing in het parc fermé. Er wordt nogmaals benoemd dat er 1,5 ronde gezwommen moet worden, dat er streng gecontroleerd gaat worden op stayeren en dat je met de looprondes pas moet tellen vanaf het moment dat je rechts de finish boog ziet.

Van de NTB officials krijgen we nog wat tips, José krijgt uitleg over hoe je de zakjes water het best kunt aannemen/opdrinken en stikt vervolgens bijna meteen nog vóór de wedstrijd begint, de andere dames gaan voor de 3e plaspauze en dan mogen we eindelijk naar het water en kunnen we starten met onze sprint.

Het is warm dus we zwemmen zonder wetsuit. Het water is heerlijk en het zwemmen gaat redelijk. Als eerste van ons team kom ik na 1,5 ronde zwemmen het water uit, maar binnen een paar seconden is Marit me in de wisselzone al voorbij.

Na een aanloopstuk kunnen we starten met 3 fietsrondes. Het parcours is duidelijk, goed afgezet en het zijn vooral lange rechte stukken. Fietsen gaat redelijk en bij de keerpunten zie ik dat Marit niet al te veel op me uit loopt en zie ik José steeds dichterbij komen maar zie ook dat zij en een aantal anderen vrij dicht op elkaar fietsen. De NTB officials houden zich aan hun woord en letten inderdaad streng op stayeren; José krijgt een blauwe kaart.

De tweede wissel gaat wat langzamer dan gepland. Maar uiteindelijk kan ik dan beginnen aan het laatste onderdeel. We starten zoals gezegd met een lang aanloopstuk. Het is gezellig druk met toeschouwers en al snel zie en hoor ik mijn ouders (en hondje 😊) me aanmoedigen.
Terwijl ik op de helft ben van de eerste loopronde zie ik een tegemoetkomende loper ineens in elkaar zakken.. de warmte slaat toe. Gelukkig wordt ze direct opgevangen door een vrijwilliger die het ook zag gebeuren.

Marit en José lopen stevig door en komen uiteindelijk als 13e en 24e over de finish. Een paar minuten later mag ook ik finishen en met z’n 3en roepen we Marlies ook over de finish. In Nuenen behalen we met het team uiteindelijk een mooie 6e plek.

Een goed resultaat en vooral een hele leuke dag!