Het weekend van 18 en 19 mei was de aftrap van het divisiewedstrijden seizoen. Een groots evenement waar ca. 2000 atleten aan de start in Almere Haven stonden.
Op zaterdag 18 mei zijn Bart P., Bart v.d. H., Jorrit en ondergetekende rond 14.00 uur vertrokken. Het plan was om iets eerder te gaan, maar insiders weten waarom dat niet gelukt is…..🤣

Onze wedstrijd in de 3e divisie startte om 16.15 uur. We mochten het Gooimeer in om even te wennen aan de temperatuur (KOUD! Zo rond de 3cm… ) en na 3 minuten klonk het startschot. Een team wedstrijd waarbij de teams 1,5 minuut na elkaar moesten starten. Halverwege de zwemronde werden we ingehaald. We wisten dat het zwemmen in deze team samenstelling niet ons sterkste punt was, maar dat we met fietsen en lopen veel goed konden maken. Na ca. 15 min. en 750 meter uit het water en snel wisselen naar de fiets. Een prima wissel (zeker voor mijn doen!) en even later de Gooimeerdijk op om 2 x 10km te stoempen. Tijdens een dinsdagavond hierop geoefend en afspraken gemaakt. En dat heeft geholpen! Bijna 40km per uur gemiddeld ondanks een paar flinke bochten en een fantastische krachtsinspanning van Jorrit die misschien wel 10km op kop heeft gesleurd. We moesten met minimaal 3 man eindigden en hadden afgesproken dat Jorrit ons zou lossen bij het lopen, daardoor kon hij alles geven bij het fietsen. Na 31 min. kwamen we van de fiets af en noteerden daarmee de snelste tijd van de dag (zowel bij de 3e als de 2e divisie!). Toen op naar het lopen, 2 rondes van net geen 2,5 km. Na een snelle wissel van Bart en Bart, een iets tragere van mijn kant, (nee John geen sokken aan gedaan, nee José geen kramp) zijn we gaan knallen. Een tempo van 3.30 per km. in het begin was erg hoog gegrepen, maar met een handje in de rug kon ik beter in het ritme komen. Na 1,5 ronde nog een laatste krachtsinspanning en volle bak naar de finish. Na ca. 17 min. over de meet in de snelste looptijd. Een totaal tijd van 1uur 7 min. en 54 sec. 

Nadat we lekker rustig gingen omkleden en napraten kregen we een appje van Jos: proficiat mannen. En daarbij een foto met de uitslag…. daar stond toch echt de 3e plaats voor RDG op het lijstje! VET! 1 minuut later werd er omgeroepen dat we naar het podium moesten. Rennen om er op tijd te zijn, maar wel super blij! Doelstelling van dit jaar is al behaald: een podium plek! 

Als trofee een lekker flesje aanmaak limonade ontvangen. Vooral Jorrit was hier heel blij mee! Het flesje werd ter plekke achterover gekieperd, geen idee dat het aanmaak was! 

We hebben veel lol gehad en een mooie teamprestatie geleverd.

Nogmaals een groot compliment voor mijn teamgenoten! Op naar de volgende wedstrijd! 

Coen Spierings