RDG organiseert wekelijks diverse trainingen en tijdens alle trainingen wordt er rekening gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers. Dit gebeurt door sporters in groepen van gelijk niveau te laten trainen.

Zwemtraining
– Maandagavond 21.00 – 22.00 uur.
– Zaterdagmiddag 16.00 – 17.00 uur.

De zwemtrainingen zijn in zwembad Kwekkelstijn aan de Sportlaan in Rosmalen. De maandagtraining is gericht op duurinspanning en de zaterdagtraining meer op interval. We zwemmen in 5 zwembanen en op 5 niveau’s. De trainer deelt de groepen/niveaus elk half jaar opnieuw in. In de zomerperiode zwemmen we ook in de Groote Wielenplas.

Looptraining
– Dinsdagavond 19.30 uur – 21.00 uur

Het verzamelpunt is de Laurentiuskerk (rotonde Molenstraat/Oude Baan) in Rosmalen. Vanaf daar begin je met inlopen. Het inlopen wordt vrijwel altijd gevolgd door een intervaltraining. Voor de meeste leden is het relatief eenvoudig om op eigen gelegenheid een duurtraining te doen, vaak in het weekend.

Fietstraining
– Zondagochtend 8.30 uur en een tweede groep om 9.00 uur

Vertrek is vanaf de parkeerplaats bij zwembad Kwekkelstijn aan de Sportlaan in Rosmalen. Voor deze ritten zet één van de wegkapiteins een route uit, er is géén trainer aanwezig. De snelheid van de eerste groep ligt op 30-32 km/u. De tweede groep rijdt gemiddeld de 28-30 km/u.

Zaaltraining
– Donderdagavond 20.00 uur – 21.30 uur (in de winterperiode)

In de winterperiode verzorgen we alleen bij voldoende animo een zaaltraining. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen maken we één of twee groepen.  Onder leiding van een gediplomeerde trainer spinnen we en doen we grondoefeningen voor het hele lichaam.

Locatie Het Jeroen Bosch College, Den Bosch