Divisie Teams van onze club: TV RDG

Sinds enkele jaren wordt er door de dames en heren van onze club mee gestreden tijdens de nationale Teamcompetitie. Deze Teamcompetitie is ingezet door de NTB om een andere draai te geven aan de wedstrijdsport in Nederland. Het mooie van deze wedstrijden is dat er gestreden wordt met team tegen team en elk lid met een atletenlicentie kan mee doen.

Jaarlijks zijn er 5 wedstrijden met een verschillend format. Zo zijn er teamestafette wedstrijden waarbij je elkaar aflost, een team time trial waarbij je bij elkaar moet blijven en de tijd van de nr. 3 telt, maar ook massa starts waarbij je zelf moet knallen en de beste 3 tijden van het team tellen. Soms mag er gestayerd worden, soms ook niet. Voor elk wat wils dus.
Per wedstrijd zijn er 4 leden die aan de start moeten verschijnen, maar de teamsamenstelling kan per wedstrijd verschillen.

Voor de heren zijn er 4 divisies en is er een eredivisie, voor de dames zijn er inmiddels 3 divisies naast de eredivisie.

De afgelopen jaren hebben de mannen zich in de top 10 van de 3e Divisie weten te werken en in 2019 is er zelfs een podiumplek behaald. Een mooi resultaat gezien het niveau in de verschillende divisies.

De mannen zijn druk bezig geweest om zowel sportief gezien als tactisch steeds beter te worden. Samen trainen, wedstrijd tactiek bepalen, wie start wanneer en waar in welke volgorde, enz. Een superleuke manier om bezig te zijn met een van origine individuele sport. Het teamgevoel is natuurlijk ook heel belangrijk!

Voor komend seizoen hebben de heren als doel gesteld te promoveren naar de 2e divisie. Daarvoor moeten ze binnen de top 5 vallen. Dat zou te doen moeten zijn, zij gaan er in elk geval vol voor! De dames gaan wellicht het voorbeeld van de heren volgen om naast het plezier ook de tactiek een rol te laten spelen en zo wellicht een hogere klassering te behalen.

Hoofdzaak blijft echter voor de dames en de heren veel lol zowel sportief gezien als naast de wedstrijden.

Bekijk de nieuws-pagina voor verschillende wedstrijdverslagen van zowel de dames als de heren.