Zondagmorgen 7:15 sta ik klaar om opgehaald te worden door Coen om af te reizen naar Stein. Jammer dat ik de app niet helemaal goed begrepen heb, want hij is pas net voor 8 uur bij mij 😉 Op de foto in de appgroep zijn al weer de gebruikelijke pre-race rituelen voorbij gekomen, namelijk het scheermes en de broek op de enkels op de wc! Iedereen zijn ding natuurlijk. Koffie hoort er ook bij.

Vince wordt door Harrie opgehaald en ook Christien rijdt met hen mee, zij is namelijk race-official vandaag voor de divisiewedstrijd. Vince heeft op het laatste moment de plek van Jorrit willen overnemen die zich niet fit voelde. Omdat de schoonouders van Jorrit in de buurt wonen komt hij ons nog wel aanmoedigen en maakt een paar leuke foto’s van ons. Wij zijn te laat voor de briefing en er wordt ook geen moeite meer gedaan om die alsnog te krijgen ergens. De belangrijkste wijzingen krijgen we nog mee, het extra lusje voor de divisie is geschrapt, omdat er al een flink eind gelopen moet worden in het parc ferme. Verder is er aangekondigd dat mensen die racen met trisuit met mouwtjes na de race gediskwalificeerd worden of in ieder geval een tijdstraf krijgen. Grootspraak blijkt later, want niemand heeft een straf gekregen en zeker zijn er geen teams gediskwalificeerd.

De race is zonder wetsuit en het water is heerlijk warm. Het zwemmen gaat zoals gewoonlijk minder hard dan ik zou willen, maar in de wisselzone haal ik al zeker een man of 5 in. Vince die tot nu toe nog geen wetsuit had, blijkt in een non-wetsuit swim ineens heel goed mee te komen en fietst vooral erg goed. Coen is het snelste uit het water van ons team. Ik zie hem nog net vertrekken op de fiets.

Helaas rijd ik zelf al snel op het parcours een lekke band. Omdat ik veel te hard op een haakse bocht afging en door het gras moest en daarna hard met de band op het beton van het fietspad kwam. Gelukkig neem ik altijd mijn plakspullen mee. Een goede klassering zit er niet meer in, maar ik kan nog wel de wedstrijd afmaken. Het duurt tot bijna 9 km op het fietsparcours voordat ik weer het idee heb dat ik aan een wedstrijd deelneem, want er was niemand meer op het parcours te zien.

Net voor de 2e wissel passeer ik Harrie. Vince en Coen zie ik pas bij de finish weer terug. Coen draaide een heerlijke wedstrijd en liep vooral erg goed. Hij komt als 14e over de streep. Vince wordt 35e, ik (Bart) 50e en Harrie 70e. Dit levert een 11e plek voor ons team op, dat is ook de plek in de tussenstand van de competitie. Heel jammer van de lekke band, want anders denk ik dat we 4e zouden zijn geweest.

Allemaal zijn we het erover eens dat Stein een mooie wedstrijd was, dus voor herhaling vatbaar.